portada-descargas-app

Com aconseguir més descàrregues de la teva App

15 June 2018
APP
5 min (551 paraules)

Ja tinc la meva app, i ara... Com amb si que més usuaris la hi descarreguin?

 

ÉS HORA D'OPTIMITZAR!

Quan pensem a optimitzar la nostra App per a obtenir més descàrregues, sol venir-nos al capdavant millorar la part estètica i visual d'aquesta, com per exemple la seva icona o les captures de pantalla, o centrar-nos en incorporar i optimitzar noves paraules clau per a tenir millor posicionament.

Però poca gent s'adona de l'impacte que tenen les valoracions i ressenyes dels usuaris en les descàrregues. Les ressenyes d'usuari són algorismes que poden afavorir a la teva aplicació en el rànquing d'apps, per la qual cosa quantes més ressenyes positives tingui una aplicació, més amunt apareixerà en els resultats de cerca.

LA MAJORIA D'USUARIS ES DESCÀRREGA UNA APP SI AQUESTA TÉ VALORACIONS I RESSENYES POSITIVES.

 

COM MILLOREM LES VALORACIONS I RESSENYES?

A continuació us donarem alguns consells de com podeu millorar la qualitat i quantitat de valoracions per a així augmentar les descàrregues de la vostra app.

1#Respon les ressenyes i valoracions
Quan una app és publicada en App Store o Play Store, molt rares vegades donis d'un inici aconsegueix valoracions de 5 estrelles, això és pel fet que poden sorgir errors, problemes de rendiment, o que simplement a l'usuari li agradaria que la teva aplicació tingués més opcions o accions.  Però no et desanimis, aquestes crítiques poden ser molt constructives i t'aportaran informació clau sobre la manera d'actualitzar i millorar la teva App.


2#Ressenyes sinceres de coneguts
La qualitat de les primeres valoracions i comentaris pot variar, però és molt important que aconsegueixis opinions contrastades i sinceres des del principi. En lloc d'esperar que un usuari desconegut escrigui la primera ressenya sobre la teva App, pots demanar opinions a la teva xarxa de confiança.

DEMANA ALS TEUS AMICS I FAMILIARS QUE ESCRIGUIN LES PRIMERES RESSENYES.

Si has treballat amb algun emprovador d'Apps en la fase inicial del teu projecte, pregunta-li si estaria disposat a escriure una ressenya. La seva experiència serà més creïble que la d'un nou usuari.


3#Demana ressenyes en el moment adequat
És important que sàpigues triar el moment adequat per a demanar una valoració. No té cap sentit demanar als usuaris que qualifiquin la teva App la primera vegada que l'obren, ja que no sabran utilitzar-la ni coneixeran totes les seves funcionalitats. Espera al fet que l'usuari es familiaritzi amb l'App, com a mínim a la tercera o a la cinquena sessió.


4#Millora la qualitat de les ressenyes
Convertir les valoracions negatives i les crítiques en comentaris positius portarà temps i requerirà d'un treball constant. Com més ràpid responguis al feedback dels usuaris i actualitzis la teva aplicació, millors comentaris obtindràs.

 

EN RESUM

Si vols obtenir més descàrregues de la teva App, dóna-li moltíssima importància al ROSTEIXO i a les valoracions i ressenyes dels usuaris, perquè ells són els que més credibilitat i confiança li donaran a la teva App. I encara que els comentaris siguin molt negatius, respon-li a l'usuari per a conèixer més sobre el problema que ha trobat o la solució que aportaria ell.Però si encara no t'ha quedat clar, o necessites informació o ajuda, posa't en contact amb nosaltres i farem un estudi d'assessorament exclusiu perquè la teva App arribi pel cap alt alt dels marketplace.