img-cms-2

Drupal vs Wordpress, quin és millor?

25 maig 2021
WEB
9 min (864 palabras)

Potser Wordpress sigui el CMS més conegut, però hi ha altres CMS o sistemes de gestió de continguts, com Drupal, Joomla, Magento, Prestashop, etc. que són també molt utilitzats per a la creació de pàgines web. En aquest article ens centrarem en la rivalitat entre els nostres 2 CMS preferits, Drupal i Wordpress, i desvetllarem les seves principals característiques.

Abans de parlar dels dos grans jugadors d'aquesta comparació, anem a explicar de forma breu que és un sistema de gestió de continguts. Segons Wikipedia, un sistema de gestió de continguts o CMS (de l'anglès content management system) és un programa informàtic que permet crear un entorn de treball per a la creació i administració de continguts, principalment en pàgines web, per part dels administradors, editors, participants i altres usuaris.

LA HISTÒRIA DE TOTS DOS CMS:

L'origen de Wordpress sorgeix com una plataforma de blocs al 2003. Avui en dia, impulsa el 40% de tots els llocs web i controla un 40% del mercat de sistemes de gestió de continguts conegut.
Drupal, per la seva banda, fa més temps que està entre nosaltres, ja que es va llançar l'any 2000. Drupal impulsa el 2,3% de tots els llocs web i té una participació de l'4,6% en el mercat de sistemes de gestió de continguts.
Font: https://kinsta.com/es/blog/wordpress-vs-drupal/

 

QUÈ DIU GOOGLE?

Les estadístiques de Google diuen que a partir de l'any 2004, tots dos sistemes van tenir un ascens a la fama. Pel que fa a la quota de mercat, tant Wordpress com Drupal han crescut en el pas dels anys.



QUINS AVANTATGES TÉ WORDPRESS?

· Facilitat d'ús: A diferència del competidor, Wordpress és més fàcil d'utilitzar.

· Extensibilitat: Té una gran comunitat darrere que facilita una actualització constant de sistema i connectors.

· Suport: La comunitat fa que tingui un suport per resoldre qualsevol dubte que tingui un usuari.

· Costos de desenvolupament baixos: Wordpress ofereix solucions "enjoy now".

 

I QUINS AVANTATGES TÉ DRUPAL?

· Personalització: Ofereix vistes i tipus de contingut més flexibles.

· Permisos individuals: Drupal té integrat un sistema de control d'accés i pot crear nous rols d'usuari.

· Suport per a llocs multillenguatge: En la seva última versió es van integrar funcions multilingües a la seva estructura.

· Taxonomies per administrador moltes dades: El sistema de taxonomia és flexible per gestionar gran quantitat de contingut.

 

QUIN SISTEMA ÉS MÉS FÀCIL D'UTILITZAR?

Quan es tracta de facilitat d'ús, el guanyador és Wordpress. Drupal és una mica més difícil, ja que la majoria de temes són molt personalitzats i per tant fan servir molt codi.

 

WORDPRESS ÉS MÉS SEGUR QUE DRUPAL?

Els dos sistemes són segurs però que Wordpress depengui tant de les extensions de tercers el fa més vulnerable a possible malware, per això Drupal acaba sent més segur.

A més un dels punts forts de Drupal és la seva seguretat de bloqueig, això fa que confiïn amb aquest sistema, institucions i altres usuaris preocupats per tenir bona seguretat en les seves webs. També publica informes de seguretat detallats i destaca per la seva transperència.

 

QUIN DELS DOS ESTÀ MÉS OPTIMITZAT PELS CERCADORS (SEO)?

Per a la optimització en cercadors no afecta que una pàgina web hagi estat creada amb Wordpress o Drupal. Tots dos sistemes compten amb extensions per a una bona optimització. El més important per a un bon SEO és el contingut d'aquestes pàgines que ofereixen als internautes.

A diferència de Wordpress, Drupal va ser desenvolupat per crear gran volum de continguts i ofereix molta rapidesa per al disseny de la pàgina. Els usuaris que fan servir Wordpress tenen beneficis amb la possibilitat d'elaborar un enllaç optimitzat per els cercadors.

 

LA NOSTRA CONCLUSIÓ:

És impossible dir que Wordpress o Drupal és millor, perquè tot dependrà de la pàgina web que es vulgui crear. És a dir, utilitzarem un CMS o un altre en funció del projecte a desenvolupar sense buscar una competitivitat entre els dos sistemes.

A Useit fem servir Drupal per la seva gran organització de dades i personalització flexible per als projectes dels nostres clients. Per tal d'aconseguir els resultats esperats, comptem amb professionals en el sector de desenvolupament web dotats amb els suficients coneixements en Drupal i altres llenguatges. D'aquesta manera creem projectes únics i aportem diferència a la competència.

Aprofitem per recomanar-te que visitis la nostra secció de projectes web per així ensenyar tot el que podem fer. Si tens un projecte en ment o vols actualitzar el teu lloc web no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres. Estaràs assessorat per un conjunt de professionals que farà que la teva web obtingui tots els objectius marcats.