portada-diseños-portafolio

10 dissenys de portafolis web

14 maig 2019
DISSENY
8 min (896 paraules)

Avui en dia ser autònom o freelance requereix una gran inversió de temps, atès que hi ha moltíssima competència. Però si estàs orgullós dels teus treballs i et ve de gust mostrar-los, i alhora generar publicitat amb ells ... Tenim la solució per a tu!

UN PORTAFOLI WEB AMB ELS TEUS TREBALLS AUGMENTARÀ DE FORMA SIGNIFICATIVA EL TEU FLUX DE TREBALL.

EL MÉS IMPORTANT

Encara que en un portafoli sempre el més important són els treballs i obres que hi ha en ell, cal tenir molt en compte la forma en què aquestes es presenten ... Igual que ningú lliuraria un currículum amb taques de cafè, tampoc es pot crear un portafoli web de qualsevol forma.

 

1#Frederik Clement

Totxs coneixeu la frase "Menys és més", oi? Aquest portafoli amb una jerarquia visual molt neta i senzilla, un menú lateral fix ben organitzat i una gamma cromàtica limitada a blanc i negre, creiem que afavoreix enormement al color de les fotografies de l'autor i al seu torn els dóna un protagonisme que ressalta el talent i estil propis del fotògraf.

 

2#Patrick David

Aquest portafoli d'un desenvolupador front-end i dissenyador d'interfícies d'usuari, té els detalls tan ben cuidats que ens donen ganes de seguir navegant per la web ... Per què? Pel copywriting, els recursos gràfics, el contrast de colors, la tipografia, la distribució visual dels elements ... Un clar exemple que no només importen els treballs que vam pujar al nostre portafoli, sinó també l'estructura, imatge i disseny de aquest.

 

3#Céderic Pereira

Pàgina web on la selecció de treballs de l'autor els trobem al banner / slider principal. D'aquest disseny volem destacar les animacions que estan presents per tot el web, des del "loading" del web fins a les pàgines interiors de cada projecte. La seva gamma cromàtica és variada en tons pastís sobre blanc, i els recursos visuals que acompanyen els treballs estan acuradament dissenyats d'acord a l'estètica de la pàgina web.

 

4#Steven Mengin

Quan vols que el teu portafoli contingui sols alguns treballs destacats, un One Page és una gran opció ja que et permet organitzar la teva informació i treballs en l'ordre que vols que els visualitzi l'usuari a mesura que va fent scroll. Aquest portafoli és una One Page basada en colors foscos que contrasten amb el blanc de la tipografia, el que facilita la llegibilitat dels títols i contingut, a més compta amb una selecció d'animacions que converteixen aquest portafoli en un dels més atractius.

 

5#Melanie Daveid

Un altre exemple d'One Page on la seva gamma cromàtica està formada pel blanc, negre i com a color de contrast el vermell. La combinació de tipografies, animacions i detalls que trobem en tot el disseny ens dóna una sensació de molta personalitat per part de l'autor. Amb una acurada selecció de treballs que ens mostren la flexibilitat del dissenyador per adaptar-se a tot tipus de projectes i fer-los únics.

 

6#Adhemas Batista

Portafoli on en la pàgina d'inici trobem els treballs de l'autor, fet que fa més simple i ràpida la navegació a través de la pàgina web. Els projectes es mostren organitzats a través d'una quadrícula on els colors cridaners dels projectes contrasten amb el blanc del fons. Un punt negatiu que no ens agrada d'aquest portafoli, és que al fer "hover" per sobre d'un projecte no ens mostra la informació "bàsica" d'aquest, cosa que ens obliga a fer clic per saber de què tracta el projecte.

 

7#Dave Hill

Aquest portafoli ens recorda a un bloc per la distribució dels treballs i la seva simplicitat visual, un clar exemple de com l'autor dóna prioritat als treballs i els converteix en protagonistes de tot el seu portafoli. Un punt negatiu que li veiem, és que trobem a faltar una mica més d'informació respecte als treballs i sessions realitzades, creiem que estaria genial que l'autor donés informació com ara la localització, el client de la campanya, que buscava transmetre amb les fotografies ...

 

8#Arturo Wibawa

El disseny i estil material design ens encanta, i més quan se sap treure partit amb animacions i petits moviments en gif. L'autor d'aquest portafoli juga amb tons blaus com a principals per destacar en un fons blanc però el que ens encanta és com distribueix les pàgines interiors dels projectes, amb un ordre i jerarquia d'informació molt interessant.

 

9#Cast Iron Design

Aquest portafoli és un clar exemple de coma explotar al màxim els treballs com a recursos visuals en una pàgina web. Des del primer instant veiem imatges d'amplada completa que permeten a l'usuari identificar de forma ràpida sobre que tracta cada projecte, a més, a les pàgines interiors de cada treball veiem imatges de detalls i aplicatius del disseny acompanyats de breus textos explicatius.

 

10#Robby Leonardi

I com a últim portafoli, però no menys important, us portem el portafoli d'un il·lustrador, dissenyador i animador que ha creat un "currículum" interactiu que ens recorda una mica (bastant) a Mario Bros, i això ... Ens encanta!

 

 

JA TENS A PUNT EL TEU PORTAFOLI? 

Esperem que aquests 10 dissenys web de portafolis t'hagin ajudat a fer el pas i decidir crear el teu propi portafoli web, a més a Use It podem ajudar-te a crear un portafoli que s'adapti als teus treballs i transmeti l'essència de la teva empresa o negoci. Parlem?