10 pàgines web dissenyades amb blanc i negre

Composició de 10 imatges de disseny web amb blanc i negre

14 de maig de 2018

10 pàgines web dissenyades amb blanc i negre

Elegància, senzillesa, misteri, silenci, puresa, pau... Aquests són alguns dels adjectius que ens vénen al cap al veure les pàgines web que us mostrarem a continuació.

I és que de la mateixa manera que alguns fotògrafs prefereixen el blanc i negre a les fotografies en color, també hi ha dissenyadors web que es decanten pel minimalisme i sencillesa del blanc i negre. 

 

Apostar únicament per l'ús del blanc i negre per dissenyar una pàgina web pot ser una decisió agosarada, però pot merèixer realment la pena si es fa amb classe, estil i gust. 
El fet que no tinguem colors forts o que donin contrast en el disseny, pot ser-nos molt útil per destacar altres elements de la web, com poden ser fotografies, il·lustracions, icones...

Aixi doncs, moltes de les webs q ue trobem amb dissenys en blanc i negre són portafolis de fotògrafs, il·lustradors, dissenyadors, entre d'altres. 

 

Ja ho va dir Mies van der Rohe: 
“Menys és més”

 

Com ens agrada estar informats de tot el que està relacionat amb disseny i webs, hem fet una recerca de pàgines web variades en contingut, però amb una estètica molt semblant on el negre i el blanc són els colors protagonistes en el disseny web. 

 

1. Whisperism

Aquest disseny minimalista fa servir colors foscos: negre per al fons i blanc (o tons grisos) per al cos, texts, títols, etc. Fa servir tipografies Sans Serif per als títols i subtítols, i tipografies Serif pels texts més extensos i cos principal.

 

 

 

2. Costers del Segre

Aquest disseny web combina fotografies amb color i fotografies amb filtres foscos, sempre utilitzant el blanc per a ressaltar texts i títols. La tipografia és llegible i sense serifa. Amb aquest disseny es combina el negre no pur, amb un blau fosc molt fort i el blanc.

 

 

 

3. Calvin Klein

Pàgina e-commerce amb el blanc com a color principal i el negre pels texts, títols o botons. S'utilitzen fotografies en color i mides grans per destacar. En algunes zones es fa servir un gris clar com a color complementari. Un exemple molt clar que: "Menys és més". No creieu? 

 

 

 

4. Kirschner Brasil

Un altre exemple de e-commerce però en aquesta ocasió invertint els colors, així doncs trobem el color negre com a principal i el blanc com a secundari. Una fotografia principal com a fons amb un filtre negre, i les fotografies posteriors en color, per crear constrast visual amb la resta del disseny. 

 

 

 

5. Berger Fohr

Disseny web molt net visualment, on les imatges estan en blanc i negre, però en passar per sobre es tornen a color, per donar així una mica de vida i color al disseny i, alhora, cridar l'atenció de l'usuari. Tipografies de cos gran i molt llegibles. 

 

 

 

6. Agencia Ego

Un molt bon exemple de l'ús dels colors blanc i negre per igual en un disseny. Els blocs de la pàgina es troben marcats per la inversió de colors entre si, juntament amb l'ús de fotografies en blanc i negre, o en color. Un disseny molt cridaner on juguen amb el pes i cos de les tipografies. 

 

 

 

7. Mammoth Media

Aquesta pàgina web és molt simple, però efectiva. No només pels colors emprats, ja que només fa servir tons grisos per diferenciar el menú, sinó també per la tipografia. La fotografia de fons és en color, però ens dóna una sensació de foscor al tenir poca llum. Minimalista, misteriosa i atractiva. 

 

 

 

8. Craig Teel

El disseny i estructura d'aquest lloc web és molt lineal, en el primer bloc trobem una fotografia de fons amb un filtre de color negre, títols daurats i text blanc. Una combinació de colors molt interessant, elegant i simple, que aplicant-la al contingut correcte li pot donar un toc divertit però a la vegada de serietat. 

 

 

 

9. Tom Hoops

Disseny molt minimalista on s'empra el blanc com a color principal en el disseny. El menú es situa en la part lateral esquerra, en format de llistat, i de color negre. Les fotografies estan centrades en la pantalla, a grans dimensions i pots passar cada imatge lliscant horitzontalment. 

 

 

 

10. Daniel Weisser

Aquest portfoli fotogràfic és un mosaic sobre un fons fosc, amb les lletres de color blanc. El menú es troba localitzat a la part superior, sempre visible. Les vistes en miniatura s'alineen costat a costat, en una quadrícula desordenada. La tipografia emprada és una sense serifa, per millorar la lectura del menú.

 

 

 

A nosaltres ens encanten aquests dissenys de pàgines web bicromàtiques amb blanc i negre. Si també t'han agradat, i no tens o vols renovar la teva pàgian web amb un estil com aquest, posa't en contacte amb nosaltres. 

Estem desitjant dissenyar la teva pàgina web!