portada-rediseñar-web

5 conceptes per redissenyar la teva pàgina web

1 octubre 2019
DISSENY
4 min (541 paraules)

Quan es dissenya una pàgina web es fa pensant perquè aquesta sigui funcional i atractiva el màxim de temps possible, encara que en la societat en què vivim que les tendències i gustos canvien constantment, de tant en tant és necessari fer un rentat de cara a la nostra pàgina web.

EN GENERAL, ES RECOMANA ACTUALITZAR UNA PÀGINA WEB CADA 3-4 ANYS.

Encara que més important que el temps, són les necessitats i objectius que ens porten a redissenyar una pàgina web. És a dir, si la nostra pàgina web no té tots els serveis que oferim, una imatge corporativa que no correspon amb l'actual, no ens dóna un alt percentatge de conversió o no s'adapta a tots els dispositius ... Llavors és el moment ideal per redissenyar-la!

 

¿QUÈ CAL TENIR EN COMPTE A L'HORA DE REDISSENYAR UNA WEB?

Encara que poden ser diferents els motius que ens porten a redissenyar la nostra pàgina web, volem explicar-vos 5 claus que us ajudaran a que la vida útil de la pàgina web sigui el més llarga possible.

1#Elimina els recursos molestos i la contaminació visual
El pitjor error en disseny web és presentar un munt d'informació irrellevant o de contingut sense cap tipus de funció final. Per això, cal crear una estructura en la qual cada detall sigui funcional i útil per als usuaris. També cal tenir en compte quins tipus de recursos molestaran als teus usuaris, com ara els pop-up de registre o subscripció que s'obren als segons de carregar una pàgina.

2#Ajuda als teus usuaris a navegar per la web
Una estructura de navegació web ben definida i optimitzada és crucial. La navegació ha de proporcionar una experiència virtual fàcil i agradable per a l'usuari, per això és necessari fer tests d'usabilitat per determinar quant de temps i esforç fan servir els usuaris per trobar el que busquen.

3#Disseny intuïtiu i coherent
Un dels objectius principals a l'hora de redissenyar una pàgina web ha de ser crear una pàgina intuïtiva, òbvia, agradable i eficaç. Per això cal facilitar a l'usuari que només hagi de fer servir uns segons del seu temps per comprendre el servei que se li ofereix. També és important que les diferents parts de la web portin a un objectiu comú, per això assegura't de seleccionar un objectiu, determinar que busques i treballar en aquesta direcció.

4#Contingut concís i poc comercial
El contingut online és molt diferent al contingut imprès, per això cal ajustar l'escriptura als hàbits de navegació. Els blocs de text llarguíssims sense imatges seran claus d'èxit a la teva web, millor oculta els textos llargs en desplegables de "seguir llegint" o "més informació".

5#Que visqui el blanc!
Sobrecarregar una pàgina web amb la informació molt junta o sobreposada resultarà més difícil de llegir, analitzar i treballar. Aposta per estructures més senzilles on predominin els espais en blanc, aquestes àrees alleugen la càrrega cognitiva i ajuden els visitants a trobar el focus principal dins del web (i com a conseqüència, et donen a tu l'oportunitat de destacar cert contingut respecte a un altre) .

 

Nosaltres ja hem posat en acció aquests consells i estem treballant en el redisseny de la nostra pàgina web. Vols actualitzar la teva pàgina web? Contáctanos, podemos ayudarte.