Accessibilitat web

Accessibilitat web

14 de desembre de 2018

Accessibilitat web

La majoria de les persones d'avui en dia no pot concebre el dia a dia sense Internet. El que comporta que, de vegades, navegar per internet o dins d'una pàgina web pugui resultar molt difícil, oi?

Doncs imagineu les barreres que es pot trobar una persona amb algun tipus de discapacitat o simplement les que es pot trobar una persona de la tercera edat en intentar mirar un simple correu, o que intentin comprar per internet per exemple.

Per evitar aquestes barreres el millor és aconseguir una pàgina web accessible per a tot el públic, que sigui clara i coherent és fonamental per tenir una bona navegació per la web.

 

Però, què significa que una web és accessible? Us ho expliquem a continuació.

Vol dir que qualsevol persona independentment de les limitacions que tingui, amb qualsevol tipus de dispositiu i en qualsevol lloc en el qual es pugui connectar a Internet pugui moure fàcilment per les webs.

 

El poder de la Web està en la seva universalitat. L'accés per qualsevol persona, independentment de la discapacitat que presenti és un aspecte essencial.-Tim Berners-Lee.


 

Cóm podem fer la web més accessible?

La resposta és senzilla, la fem més accessible centrant-nos en l'usuari. A què ens referim amb això? A que tant el procés de disseny com el desenvolupament se centren l'en usuari per tal d'assegurar-se que es compleixin les seves expectatives i requisits.

El que es busca és crear un lloc web accessible per a una audiència potencial determinada. Com més alt sigui el grau de facilitat d'ús més interactuaran en ella.

A continuació us mostrem un seguit de suggeriments que podran fer la vostra web més fàcil de manejar:

 

5 consells per fer la teva web més accessible:

 1. Mantenir un disseny coherent en tota la web i els seus diferents enllaços.
   
 2. Revisar i adaptar la versió mòbil de totes les pàgines del web.
   
 3. Afegir un mapa del lloc web per guiar a l'usuari, especialment en el cas que la teva web tingui molt contingut.
   
 4. Posar apartat de "recerca" perquè sigui més fàcil cercar una tema en concret.
   
 5. Posar menús de navegació en totes les pàgines ja que els usuaris no entren sempre per la principal.

 

 

Com ja hem vist tenir una pàgina web són tot beneficis sempre que la puguem fer accessible per a tot tipus de persones independentment de les seves limitacions. En Use It som experts en la creació de pàgines web, contacta'ns i farem de la teva web un lloc millor.