Apps multiplataforma, com es programen?

Apps multiplataforma

1 de març de 2019

Apps multiplataforma, com es programen?

Per als que ja sapigueu alguna cosa del tema sabreu ja les diferències entre les Apps natives i les multiplataforma, però per als que acabeu d'arribar i no sabeu de que va la cosa, al blog d'avui us explicarem com es programen les Apps multiplataforma i quines son les seves avantatges.

La gran diferència entre les Apps natives i aquestes és que les primeres estan escrites en el seu propi llenguatge de programació d'App mentre que les multiplataforma tenen un únic codi que és adaptat a cada dispositiu.

Ara que ja saps aquest primer concepte segueix llegint si vols saber més sobre aquestes Apps multiplataforma ...

 

 

Què son les Apps multiplataforma?

L'App multiplataforma és una aplicació que pot ser implementada i que inter-opera en diversos dispositius i plataformes tant mòbils com d'escriptori.

La gran diferència com hem avançat anteriorment és el codi en el qual s'escriuen.

Les Apps multiplataforma es divideixen en dues branques, d'una banda trobem:

 

1-  WebView: són aplicacions que fan servir HTML, CSS3 i JavaScript i les que tractarem en aquest post.

2 - Per altra banda trobem les Xamarin: que et permet escriure el codi en llenguatge comú i aquest te'l passa al nadiu de cadascuna de les plataformes.

 

I en referència al WebView l'L'HTML 5 és un dels llenguatges que ens permet crear apps multiplataforma i que amb un sol desenvolupament són accessibles des de qualsevol dispositiu. Vegem-ho més en profunditat.

 

HTML 5, què és?

 

És un llenguatge markup que s'utilitza per estructurar continguts web. És un mitjà de suport per a les Apps multimèdia, incloent àudio i vídeo. Una cosa que també ens permet és modificar el "layout d'una pàgina modificant així el seu aspecte.

 

El programador té com a avantatge programar Apps interactives que es vegin a través de qualsevol lloc. És per això que l'HTML 5 és un dels llenguatges més versàtils i un dels més usats a l'hora de crear Apps no natives.

Com a novetat en comparació a l'anterior versió HTML és l'afegit de vídeos i àudios així com la implementació del disseny responsive de forma automàtica.

 

 

5 Avantatges de programar en HTML5

 

  • És més semàntic, amb etiquetes que permeten classificar i ordenar en diferents nivells i estructures el contingut. A més, incorpora metadades de manera més formal, afavorint el posicionament SEO i l'accessibilitat.

     
  • El codi és més simple el que permet fer pàgines més lleugeres que es carreguen més ràpidament afavorint la usabilitat i la indexació en cercadors.

 

  • Posibilita la inserció de vídeos i audio de forma directa.

 

  • Permet realitzar dissenys adaptables a distints dispositiuss (web, tablets, mòbiles…)

 

  • Ofereix una compatibilitat major amb els navegadors de dispositiuss mòbils.

 


I, recorda! Encara que les Apps siguin multiplataforma cal generar una Apk (Android) o ipa nativa (iOS) perquè sigui llegible i es vegi en els mòbils, en cas contrari no funcionarà. Pel que també necessitarem els SDK de cada plataforma. Sempre podem fer servir un servei que ens ho generi automàticament com ara l'Adobe Build.
A Use It som experts en el disseny i creació de apps multiplataforma per a que el teu projecte tingui el màxim de visibilitat. Vols crear una app multiplataforma pero no saps per on començar? Contacta'ns, podem ajudar-te a fer realitat la teva idea.