Beacons, la nova tecnologia per a hospitals

Fotografia mèdica beacons, la nova tecnologia per a hospitals

9 de novembre de 2018

Beacons, la nova tecnologia per a hospitals

Seguint amb les publicacions de Beacons en diferents àmbits, avui us portem una publicació sobre l'ús i possibilitats dels Beacons en el sector sanitari, concretament per a hospitals i clíniques.

 

Seguiment de pacients

Quan vam acompanyar a un familiar a una operació, l'espera se'ns sol fer eterna en no saber en quina part del procés es troba, si tot està sortint de la forma correcta o si hi ha complicacions.
Gràcies a un beacon acoblat en una polsera esterilitzable que se li lliuraria al pacient en ingressar, podriem saber en tot moment la seva ubicació, el seu estat dins el procés i enviar notificacions automàtiques i informatives als familiars.

 

“Els beacons permeten conèixer la ubicació del pacient en temps real.”

 

Instal·lacions i personal més eficients

 

Els beacons són una opció molt beneficiosa per als metges, cirurgians i personal de l'hospital en general, ja que ofereixen la possibilitat de mantenir un control dels diferents quirofanos i rebre informació sobre els rendiments dels espais, com ara: saber el nombre de operacions realitzades, el temps d'ocupació dels espais, el seu estat ...

I alhora optimitzar el temps d'aquests, avisant a zeladors quan el pacient surt del quiròfan oa l'equip de neteja un cop finalitzada una operació.

Llegada a consultas a tiempo

Al llegar a un hospital, muchas veces los pacientes con visita programada no tienen muy claro a que consulta tienen que dirigirse ni como llegar hasta ella. A través de la app y los sensores becons del hospital, al entrar por la puerta principal el futuro paciente recibirá una notificación push de bienvenida y sabrá al instante donde dirigirse y como llegar hasta allí con la ruta más rápida y/o adaptada a sus necesidades.

Gracias a los beacons colocados de forma estrategica se pueden generar rutas y navegación interior des de cualquier punto del hospital, hecho que ayudará a evitar que se formen colas de espera de horas y agilizará el proceso en las consultas y visitas.

 

“Madrid i Catalunya són les comunitats que més aprofiten les seves instal·lacions i recursos.”

 

No ens oblidem de l'equip i del material

 

Hi un tipus de beacons anomenats "tags" (Asset tracking) que permeten rastrejar objectes. Aquests petits sensors s'acoblen a qualsevol objecte que vulguem tenir controlat i localitzat, com ara: cadires de rodes, equips electrònics mòbils, etc. I d'aquesta manera podem saber en tot moment la seva ubicació, saber si estan en ús o no i evitar el robatori d'aquests, aconseguint així estalviar molts diners a l'hospital.

Creus que la tecnologia beacon hauria d'estar present ja en tots els hospitals? És una millora molt eficient tant per l'equip mèdic com per als pacients? Si t'interessa la tecnologia beacon per al teu hospital i / o clínica, contacta'ns, podem ajudar-te.