portada-claves-seo-imagenes

Claus SEO per a imatges

17 maig 2019
MÀRKETING
3 min (413 paraules)

Alguna vegada ja us hem comentat que ... "Una imatge val més que mil paraules" i és que aquesta cita defineix a la perfecció el tema de què parlarem avui. Molta gent no li dóna importància al text alternatiu de les imatges de la seva web pensant que no té importància o que és menys eficaç a l'hora de generar visites, però és totalment el contrari.

En la recerca universal d'un cercador es mostren també les imatges relacionades, de manera que no cal buscar-directament en imatges. Si la teva imatge té un bon text alternatiu podràs aparèixer en qualsevol moment el que ajudarà a posicionar millor la teva empresa respecte a la competència. Vegem a continuació algunes claus del SEO per a imatges:

 

1#Atribut "Alt"
Alt ve de alternate Alt i és el que has de fer servir per descriure la teva imatge. I el que fa servir els cercadors per saber que hi ha en la teva imatge. Per a una bona etiqueta descriu amb exactitud el que es veu a la imatge incloent la paraula clau principal.

 

2#Nom de l'arxiu
És simplement el títol que li posem a una imatge i si la imatge que pugem és la d'un got de cafè amb llet, el més lògic per poder posicionar-nos bé és titular-la "got-cafè-llet" en comptes de "foto" o "DCIM-2844".

 

3#Context
Pot sonar repetitiu però de com més text es envolti la imatge millor. Però no ens serveix qualsevol text, és clar ha d'estar relacionat amb la imatge que es veu. Com més exacte sigui el text, la pertinència per al cercador serà més gran.

 

4#Mida de l'arxiu
El que més s'aprecia un usuari és la rapidesa i usabilitat d'una pàgina de manera que com més petita sigui l'arxiu millor. Així les imatges carregaran més ràpid. Per la mida has de tenir en compte tant les dimensions com la qualitat de la imatge. El JPEG sol ser l'ideal per als cercadors ja que ofereix una bona qualitat amb arxius petits.

 

5#Dades Exif
Són dades que pots incloure dins de l'arxiu d'imatge, els més interessants són:

  1. Títol de la imatge
  2. Descripción
  3. Nombre y web del autor
  4. Copyright

 

6#Descripció llarga
Serveix per incloure una descripció més llarga en la que pots posar l'etiqueta Alt tot i que no se sol utilitzar massa.

 

Aquestes són algunes de les claus / trucs que es poden aplicar a l'hora de millorar el SEO de les imatges de la nostra pàgina web. Necessites assessorament? Contacta'ns