Color de l'any

Color de l'any

29 de gener de 2018

Color de l'any

Com cada any, Pantone, creador del sistema d’identificació, comparació i comunicació del color més utilitzat al món, ha donat a conèixer el color de l'any: un to púrpura radicalment provocatiu i reflexiu, el PANTONE 18-3838 Ultra Violet. Complex, el Ultra Violet té connotacions de misteri, la intriga del que ens ofereix el futur i els descobriments que vindran. Simbolitza també tot allò que és possible i segueix inspirant el desig de buscar un món més enllà del nostre. 

Històricament, l'Ultra Violet s'ha associat a una qualitat mística o espiritual. Aquest color es sol associar a pràctiques del "mindfulness", una plenitud de consciència per a les persones que busquen protegir-se de la sobreestimulació del món actual. L'ús d'una llum amb tons púrpures als espais de meditació i altres espais de reunió estimula a les comunitats que es congreguen aquí i inspira una connexió mística. 

Ultra violet simbolitza l'experimentació i l'inconformisme, i esperona a les persones a imaginar la seva petjada única al món i a traspassar límits en les seves activitats creatives.. De ben segur que el veurem en mobiliari, webs, decoració i multitud d’elements. 

La veritat és que des de Useit ja hem pogut veure aquest color en les propostes de les marques més prestigioses del món, que han donat a l'Ultra Violet un lloc destacat en els seus dissenys per a la temporada primavera/estiu.