Com aconseguir més descàrregues de la teva App

Il·lustració amb tres mòbils simulant un pòdium de descàrregues.

15 de juny de 2018

Com aconseguir més descàrregues de la teva App

Ja tinc la meva App, i ara... Com aconsegueixo que més usuaris se la descarreguin?


És hora de optimitzar!
Quan pensem en optimitzar la nostra App per obtenir més descàrregues, la primera idea que se'ns ocurreix és millorar la part estètica i visual d'aquesta, com per exemple la seva icona o les captures de pantalla, o centrar-nos en incorporar i optimitzar noves paraules clau per tenir un millor posicionament.

Però poca gent es dona compte de l'impacte que tenen les valoracions i ressenyes dels usuaris en les descàrregues. Les ressenyes d'usuari són algoritmes que poden afavorir a la teva aplicació en el rànquing de apps, per lo tant, quantes més ressenyes positives tingui una aplicació, més amunt apareixerà en els resultats de búsqueda. 

 

“La majoria d'usuaris es descarrega 
una app si aquesta té 
valoracions i ressenyes positives”. 

 

Com millorem les valoracions i ressenyes? 
A continuació us donarem alguns consells de com podeu millorar la qualitat i quantitat de valoracions per així augmentar les descàrregues de la vostra app.


Respon les ressenyes i valoracions
Quan una app es publicada a la App Store o Play Store, insualment des d'un inici aconsegueix valoracions de 5 estrelles, això es degut a que poden sorgir errors, problemes de rendiment, o que simplement a l'usuari li agradaria que l'aplicació tingués més opcions o accions.

Però no et desanimis, aquestes crítiques poden ser molt més constructives i t'aportaràn informació clau sobre la forma d'actualitzar i millorar la teva App. 


Ressenyes sinceres de coneguts 
La qualitat de les primeres valoracions i comentaris pot variar, però és molt important que aconsegueixis opinions contrastades i sinceres des del principi. En lloc d'esperar a que un usuari desconegut escrigui la primera ressenya sobre la teva App, pots demanar opinions a la teva red de confiança.
 

“Demana als teus amics i familiars que
escriguin les primeres ressenyes.” 


Si has treballat amb algun provador de Apps en la fase inicial del teu projecte, pregunta-li si estaria disposat a escriure una ressenya. La seva experiència serà més creible que la de un nou usuari. 

Demana ressenyes en el moment adequat
És important que sapiguis escollir el moment adequat per demanar una valoració. No té cap sentit demanar als usuaris que qualifiquin la teva App la primera vegada que la obren, ja que no sabran utilitzar-la ni coneixeran totes les seves funcions. Espera a que l'usuari conegui la App, com a mínim a la tercera o la cinquena sessió. 


Millora la qualitat de les ressenyes
Convertir les valoracions negatives i les critíques en comentaris positius pot portar temps i requerirà de treball constant. Quan més ràpid responguis al feedback dels usuaris i actualitzis la teva aplicació, millors comentaris obtindràs. 


En resum
Si vols obtenir més descàrregues de la teva App, dona-li molta importància al ASO i a les valoracions i ressenyes dels usuaris, perquè ells són els que més  credibilitat i confiança li donaran a la teva App. I encara que els comentaris siguin negatius, respon sempre al usuari per conèixer més sobre el problema que ha trobat o la solució que aportaria ell.


Pero si encara no t'ha quedat clar, o necessites informació o ajuda, posa't en contacte amb nosaltres i farem un estudi d'assessorament exclusiu per a que la teva App arribi al més alt dels market place.