Connexió al núvol

Connexió al núvol

8 de gener de 2018

Connexió al núvol

No pots ensenyar una foto als teus amics perquè no la tens en el mòbil? Ets esclau de els pendrives per passar arxius d'un dispositiu a un altre? 

Si la resposta és sí, llavors necessites llegir aquest article perquè encara no saps el que l'emmagatzematge en el núvol pot fer, per facilitar-te la vida. 

Quan guardem un arxiu en el nostre ordinador, queda guardat físicament en el disc dur de l'equip. Aquest disc dur sol estar connectat a l'ordinador per Usb però no és imprescindible. Ja hi ha models que es connecten al teu router Wifi de manera que estan disponibles per a tots els dispositius de la casa. Dóna't compte que d'aquesta forma les dades no estan en cada dispositiu sinó en un lloc extern a ell. 

Fins aquí tot clar. Doncs emmagatzemar en el núvol és igual, però el disc dur, en lloc d'estar connectat a el nostre router està en els servidors de l'empresa que els allotja i per consultar les dades es necessita connectar-se a través d'internet a aquest servidor. Diem llavors que aquests arxius estan en el núvol. Aquí la velocitat de connexió influeix més,ja que aquesta, determina el que trigarà a baixar dades pesades.

Existeixen unes empreses que ofereixen espai en els seus servidors per a què guardem en ells les nostres dades. Com a exemple tenim una de les empreses més populars com Dropbox. Dropbox és un espai per a la col·laboració creativa dissenyat per reduir les tasques improductives, reunir arxius en un lloc central i sincronitzar-los de manera segura en tots els teus dispositius perquè puguis accedir a ells a qualsevol moment i lloc. A més, resulta molt fàcil enviar arxius grans, fins i tot a persones que no tinguin un compte de Dropbox. Col·laborar és senzill gràcies a funcions com l'escàner de documents, les carpetes compartides i altres funcions. També l'empresa Google ofereix un servei molt similar a Dropbox, anomenat Google drive, el qual és un lloc segur per a tots els teus arxius i et permet tenir-los a mà en qualsevol smartphone, tablet o ordinador. Els arxius que guardis a Drive tenen una còpia de seguretat perquè mai els perdis. Després de guardar-los, pots convidar a altres persones a veure, editar o comentar qualsevol dels teus arxius o carpetes.

Actualment al mercat existeixen moltes aplicacions que utilitzen el núvol i ofereixen els seus servidors perquè nosaltres els utilitzem per guardar el que vulguem, no obstant això, hem de tenir en compte que tenim el risc de perdre dades per això hi ha plans de pagament que fan del teu núvol més segur.

A Useit utilitzem des de fa molt temps Dropbox per guardar els projectes dels nostres clients. La veritat és que estem encantats amb aquesta eina perquè d'una forma molt ràpida i senzilla tenim accés il·limitat i simultani tots els treballadors. Creiem que és una bona aplicació parar utilitzar a nivell personal i dins d'un grup de treball.