Disseny online vs offline

Disseny online vs offline

5 de desembre de 2018

Disseny online vs offline

Des de fa un parell d'anys i amb l'avanç important de la tecnologia, l'arribada al món digital ha estat un veritable repte per a molts negocis que s'han vist obligats a adaptar-se per poder promocionar els seus productes i serveis. Però... prefereixes seguir amb la publicitat de la teva empresa de forma impresa? Serveix el mateix disseny tant per a un banner digital com per a un flyer? Què diferencia el disseny online i l'offline? T'ho expliquem tot a continuació.

 

Què són?

Entenem el concepte de "disseny", i més concretament el de disseny gràfic, com l'activitat creativa i tècnica que consisteix a transmetre idees per mitjà d'imatges, especialment en llibres, cartells i fullets. Tot i que actualment aquestes idees també es transmeten per altres mitjans digitals, com webs, aplicacions, vídeos ... etc.

Llavors ... Què és el disseny en línia i el disseny offline?

Podríem definir el disseny online com aquesta categoria de dissenys que han estat creats per a la seva visualització en pantalles digitals, com ara ordinadors, televisió o Smartphone. I el disseny offline com aquests dissenys amb la finalitat de visualitzar-se en suports impresos, com ara llibres, cartells, fullets, etc.

 

Quins tipus de dissenys/elements té cadascun?

Ara que ja hem definit què és el disseny en línia i el disseny offline, no està de més deixar clar quin tipus de dissenys / elements / productes s'inclouen en cada un. Com dissenys en línia o digital trobem alguns molt populars com són el disseny de llocs web o el disseny d'aplicacions. També inclouríem les newsletters, banners, ebooks i dissenys per social media, entre d'altres.

En els dissenys offline o impresos, trobem els dissenys de revistes, catàlegs, targetes de visita, cartes i factures personalitzades d'una empresa. També el disseny de packaging de productes i els flyers promocionals.

Encara que en una societat actual com la nostra, alguns tipus de disseny que al principi es feien només per a formats offline s'han adaptat a les noves tecnologies i s'han convertit també en dissenys digitals. Però quan això passa, és molt important invertir els recursos suficients perquè cada disseny estigui adaptat a la seva plataforma de visualització.

 

Diferències bàsiques entre disseny online i offline

A l'hora de dissenyar els elements anteriors, hi ha algunes diferències bàsiques que ja s'estableixen des d'un inici en decidir quin tipus de disseny realitzarem. Vegem alguns exemples:

- Resolució estàndar: Això és la quantitat de píxels que formen el nostre disseny. En dissenys offline és 300 ppp (punts per polzada), i de 72 ppp (píxels per polzada) per a dissenys en línia o digitals.

- Mode de color: En dissenys offline s'usa el mode de color CMYK (Cyan, Magenta, Groc i Negre) que són els colors bàsics dels cartutxos de les impressores, en canvi per a dissenys en línia o digitals s'usa el mode RGB (Vermell, verd i blau) que són els colors bàsics de la "llum".

- Tipografies: Per a textos impresos se sol usar tipografies de la família Amb Serif, ja que ajuden a mantenir una guia visual horitzontal i faciliten la lectura en paper, en canvi per a textos en pantalles digitals es recomanen les tipografies Sans Serif, que tenen un aspecte més net i són més llegibles en pantalles.

 

Quin tipus de disseny encaixa més amb la teva empresa?

És difícil dir quin tipus de disseny (en línia o fora de línia) encaixa millor amb la teva empresa sense conèixer-la, però si tens en compte el teu públic objectiu o campanya et resultarà fàcil invertir en un tipus o en un altre. Per exemple: Si el teu públic objectiu és gent jove i el teu objectiu és que comprin a través de la teva botiga en línia, invertir en disseny en línia i banners, mini-clips o gifs, serà un encert. I si a més promociones aquests dissenys a través de les xarxes socials (Twitter, Instagram, Facebook ...) l'objectiu serà més fàcil d'assumir.

 

A Use It estem especialitzats principalment en el disseny digital, però tenim els coneixements i recursos per adaptar cada disseny a un format concret, ja sigui per impressió o per a visualització digital. Necessites ajuda? Contacteu-nos, estem desitjant formar part del teu projecte.