portada-diseño-online-vs-offline

Disseny online vs offline

5 desembre 2018
DISSENY
5 min (675 paraules)

Des de fa un parell d'anys i amb l'avanç important de la tecnologia, l'arribada al món digital ha estat un veritable repte per a molts negocis que s'han vist obligats a adaptar-se per a poder promocionar els seus productes i serveis.
Però… prefereixes seguir amb la publicitat de la teva empresa de manera impresa? Serveix el mateix disseny tant per a un bàner digital com per a un full de mà? Quina diferència el disseny online i l'offline? T'ho expliquem tot a continuació.

 

QUÈ SON?

Entenem el concepte de “disseny”, i més concretament el de disseny gràfic, com l'activitat creativa i tècnica que consisteix a transmetre idees per mitjà d'imatges, especialment en llibres, cartells i fullets. Encara que actualment aquestes idees també es transmeten per altres mitjans digitals, com a webs, aplicacions, vídeos… etc.

Llavors… Què és el disseny online i el disseny offline?

Podríem definir el disseny online com aquesta categoria de dissenys que han estat creats per a la seva visualització en pantalles digitals, tals com ordinadors, televisió o Telèfon intel·ligent. I el disseny offline com aquests dissenys amb la finalitat de visualitzar-se en suports impresos, tals com llibres, cartells, fullets, etc.

 

QUIN TIPUS DE DISSENY/ELEMENTS TÉ CADASCUN? 

Ara que ja hem definit què és el disseny online i el disseny offline, no aquesta de més deixar clar quin tipus de dissenys/elements/productes s'inclouen en cadascun. Com a dissenys online o digital trobem alguns molt populars com són el disseny de llocs web o el disseny d'aplicacions. També inclouríem les newsletters, bàners, ebooks i dissenys per a mitjans socials, entre altres.

En els dissenys offline o impresos, trobem els dissenys de revistes, catàlegs, targetes de visita, cartes i factures personalitzades d'una empresa. També el disseny d'embalatge de productes i els fulls de mà promocionals.

Encara que en una societat actual com la nostra, alguns tipus de disseny que al principi es feien només per a formats offline s'han adaptat a les noves tecnologies i s'han convertit també en dissenys digitals. Però quan això ocorre, és molt important invertir els recursos suficients perquè cada disseny estigui adaptat a la seva plataforma de visualització.

 

DIFERENCIES BÀSIQUES ENTRE DISSENY ONLINE I OFFLINE

A l'hora de dissenyar els elements anteriors, hi ha algunes diferències bàsiques que ja s'estableixen des d'un inici en decidir que tipus de disseny realitzarem. Vegem alguns exemples:

1#Resolució estàndar
Això és la quantitat de píxels que formen el nostre disseny. En dissenys offline és 300 ppp (punts per polzada), i de 72 ppp (píxels per polzada) per a dissenys online o digitals.

2#Mode de color
En dissenys offline s'usa la manera de color CMYK(Cyan, Magenta, Groc i Negre) que són els colors bàsics dels cartutxos de les impressores, en canvi per a dissenys online o digitals  s'usa la manera RGB (Rojo, verda i blava) que són els colors bàsics de la “llum”.

3#Tipografies
Per a textos impresos se sol usar tipografies de la família Amb Serif, ja que ajuden a mantenir una guia visual horitzontal i faciliten la lectura en paper, en canvi per a textos en pantalles digitals es recomanen les tipografies Sans Serif, que tenen un aspecte més net i són més llegibles en pantalles.

 

QUIN TIPUS DE DISSENY ENCAIXE MÉS AMB LA TEVA EMPRESA?

És difícil dir quin tipus de disseny (online o offline) encaixa millor amb la teva empresa sense conèixer-la, però si tens en compte el teu públic objectiu o campanya et resultarà fàcil invertir en un tipus o en un altre. Per exemple: Si el teu públic objectiu és gent jove i el teu objectiu és que comprin a través de la teva botiga online, invertir en disseny online i bàners, mini-clips o gifs, serà un encert. I si a més promociones aquests dissenys a través de les xarxes socials (Twitter, Instagram, Facebook…) l'objectiu serà més fàcil d'assumir.



En Use It estem especialitzats principalment en el disseny digital, però tenim els coneixements i recursos per a adaptar cada disseny a un format concret, ja sigui per a impressió o per a visualització digital. Necessites ajuda? Contacta'ns, estem desitjant formar part del teu projecte.