Disseny web: conceptes clau

Disseny web: conceptes clau

11 de gener de 2019

Disseny web: conceptes clau

Encara que no ens n'adonem, tot el que ens envolta tenen una influència en nosaltres. Tot el que tenim al llarg de la nostra vida l'hem creat nosaltres, el que significa que ha passat prèviament per un procés de disseny. Pel que, una pàgina web no seria menys, oi? Per crear-la, com tota la resta, també hem de començar dissenyant-la.

 

Però, què és el Disseny web? I per a què serveix?

EL disseny web es pot definir com aquella activitat consistent a planificar, dissenyar, mantenir i crear pàgines web. Serveix per oferir als usuaris una bona experiència, atractiva i suau a l'hora de moure per una pàgina. Ha de transmetre la imatge d'una marca i mostrar el grau de compromís de la misma.Un bon disseny ha de respondre bé a les necessitats del públic, això ajudarà a millorar el posicionament SEO del web. Perquè ens fem una idea, un usuari triga 3 segons en decidir si una web és del seu interès o no, i això depèn d'un bon disseny web. Per això invertir temps en analitzar quins són els teus objectius és fonamental per a la teva web.

 

En el disseny web no es tracta de posar qualsevol cosa que a nosaltres ens sembli bé ... erroooor! Tot té una funció, un ordre, tot ha de tenir una estratègia prèviament pensada perquè la web li sembli d'interès a l'usuari final.

 


Pensa més, dissenya menys
Douglas Adams

 

 

Per a això abans hem de parar-nos a pensar per planificar un bon projecte, fer esbossos, i finalment... dissenyar! A continuació t'oferim una sèrie de conceptes clau per a un bon disseny web:

 

#1. Definir l'objectiu

Punt fonamental en el disseny de la web, abans de res cal plantejar-se que resultats volem obtenir, bàsicament quina és la raó de ser del web.

 

#2. Definir el contingut

Ens serà més fàcil si abans de dissenyar i maquetar, coneixem ja el contingut que tindrà la pàgina. Cal adaptar el disseny al contingut, és un error fer-ho al revés.

 

#3. Dibuixar un prototip

El prototip és un dibuix en el qual plasmem l'estructura del web, analitzant on anirà cada menú, les imatges, etc.

 

#4. Utilizar Wireframes.

Un cop tinguem el prototip, fem un esquema del dibuix d'una forma més visual i detallada. El Wirframe és una forma de representar un disseny web de manera estructural analitzant les necessitats dels usuaris. Aquñi veurem una altra vegada on col·locarem els botons, menús, continguts, etc., però de manera esquematitzada. Sobretot, cal recalcar que aquí no definirem res relacionat amb colors o tipografies.

 

# 5. Dissenyar la pàgina en un programa de disseny

Un cop tinguem tots esquematitzat i clar, podem plasmar el nostre disseny en un programari de disseny, així podrem visualitzar com es veurà el producte final. Aquí si que definirem colors, tipografies, mides, imatges, etc.,. Així quan comencem a maquetar ja tenim una idea de com es veurà la web i ens serà més fàcil programar-la.

 

# 6. Usabilitat

És molt important que la teva web es vegi bé indiferentment des del dispositiu des del qual accedim. Hem de vigilar i prestar atenció a aquest punt perquè tant des d'una Tablet o des del mòbil es pugui navegar bé i amb facilitat sobre el web.

 

La teva web encara no està adaptada per a ser un web per a mòbil? Podem donar un cop de mà, en Utilitza It som experts en desenvolupament de pàgines web i creació d'aplicacions mòbils. Contacta'ns i t'ajudarem a afavorir el trànsit d'usuaris de la teva web en qualsevol dispositiu.