Efecte Parallax dóna més vida a la teva pàgina

Efecte Parallax dóna més vida a la teva pàgina

4 de setembre de 2017

Efecte Parallax dóna més vida a la teva pàgina

L'efecte Parallax, una tendència web que dóna més vida a la teva pàgina

 

Tens la sensació que últimament les webs que visites tenen profunditat? Moviment? O potser podrien semblar-se a un còmic amb animació?

 

No es degut a cap problema de visió ni has de canviar el teu telèfon mòbil, és l'efecte Parallax.

 

En aquest article posarem una mica de llum a aquesta tendència en el disseny web que està sorprenent i captivant a usuaris de la xarxa de xarxes que és internet.

 

QUÈ ÉS L'EFECTE PARALLAX? 

 

Encara que sigui una tendència actual, has de saber que l'efecte Parallax és una tècnica que va desenvolupar Disney, per dotar d'una sensació tridimensional i destacar així d'altres estudis d'animació. El debut de la tècnica es va utilitzar en la pel·lícula “Bambi” de 1942.

La tècnica utilitzava diferents plànols amb diferents moviments per donar una sensació de moviment 3D, augmentant la realitat que percebia l'usuari al visionar la pel·lícula.

Aquesta tècnica va saltar al món del videojoc 2D amb “Moon Patrol”, un “scrolling shooter” multiplataforma.

 

QUAN APLICAR L'EFECTE PARALLAX?

 

El primer que hem de tenir en compte d'aquest efecte, és que sense un “argument” o una intencionalitat, pot cansar o no aportar valor a l'experiència de l'usuari amb la web. 

És necessari tenir una planificació d’on utilitzar-ho per sorprendre o ser un focus d'atenció a la web.

 

Submergir a l'usuari en una història semblant al còmic o una pel·lícula és idoni, així com utilitzar-ho com un recurs narratiu, per sorprendre o, simplement, per cridar l'atenció.

 

COM ES FA L'EFECTE PARALLAX?

 

Parallax es pot aplicar a les webs gràcies a la teconologia HTML5 i CSS3, que permeten dotar a la web de moviment i aprofitar els recursos del teu dispositiu mòbil – giroscopi i acceleròmetre – per donar una sensació d'usuari més rica.

 

Si t'ha agradat tot el que t'hem explicat i vols fer el teu projecte web amb Parallax, nosaltres et podem ajudar. Atreveix-te!