portada-diccionario-diseñador

El diccionari d'un dissenyador gràfic

12 abril 2019
DISSENY
7 min (771 paraules)

Fa uns mesos us vam presentar el nostre diccionari bàsic del programador ,però atès que en el nostre equip no només hi ha programadors ... Avui us portem un petit diccionari del dissenyador gràfic, perquè ells també tenen paraules tècniques i complexes, i si treballes amb algun dissenyador prop, segur que hauràs sentit alguna de les de la nostra llista .

 

EL MÓN DELS DISSENYADORS

Tot i que els dissenyadors solen estar especialitzats en un camp concret: dissenyador gràfic, de webs, d'interiors, de roba ... Al nostre equip comptem amb dissenyadors gràfics, de webs i apps, per això creiem que aquest petit diccionari serà un bon recurs per els nostres clients o per a totes aquelles persones que tenen a prop a un dissenyador.

EL DISSENY ÉS ON LA CIÈNCIA I L'ART S'EQUILIBREN. - ROBIN MATHEW

 

UN DICCIONARI BÀSIC

1#Esbòs
L'esbós és un esquema que conté només els trets principals d'una obra artística o tècnica. Aquí només es plasma l'essència d'una idea que es desenvoluparà més tard.

 

2#Branding
El branding es refereix al procés de fer i construir una marca mitjançant un conjunt d'estratègies i mantenint la identificació d'aquesta marca perquè sigui reconeixible fàcilment per tercers. Sol estar relacionat amb el missatge que l'empresa vulgui transmetre.

 

3#Carrer
Són els espais que hi ha entre les columnes de diferents textos. No són les sagnies o marges sinó que és l'espai que hi ha en vertical entre dues columnes o més de textos.

 

4#Flyer
És un recurs publicitari generalment imprès en el qual es presenta alguna cosa d'una marca o empresa.

 

5#Fotomuntatge
Construcció fotogràfica que s'aconsegueix pel conjunt de diversos fragments de fotos amb la intenció de fer publicitat o per a usos artístics merament.

 

6#Icona
Són signes que s'utilitzen per il·lustrar una idea amb la què es guarda una relació de semblança.

 

7#Il·lustració vectorial 
La il·lustració vectorial és la imatge digital que es troba formada per objectes geomètrics independents que es combinen per formar dibuixos i figures més complexes.

 

8#Inconstància del color
Succeeix quan percebem els colors de manera diferent segons la llum que entri.

 

9#Infografía
És una eina de comunicació visual potent. Es tracta d'obtenir imatges per mitjà de procediments informàtics. Les infografies ens permet assimilar una major quantitat d'informació en menys temps, per això s'utilitzen molt en les estratègies de màrqueting.

 

10#Lorem ipsum
És un text que s'usa habitualment en el disseny gràfic en demostracions de tipografies o d'esborranys per provar el disseny visual abans de posar el text final.

 

11#Mockup 
O el que és el mateix, maqueta en castellà. És un model a escala d'un disseny o dispositiu usat per a la demostració i avaluació del projecte que es vol desenvolupar.

 

12#Naming 
És un anglicisme acollit en el disseny gràfic i que es refereix a la creació lèxica de noms de marques o productes amb fins comercials.

 

13#Paleta de colors 
És una eina fonamental en el disseny gràfic i s'utilitza per crear diferents combinacions de colors que treballin bé junts.

 

14#Patró
Els patrons són dibuixos repetitius que s'apliquen a una superfície i es classifiquen segons el seu estil. Poden ser geomètrics, florals ...

 

15#Pixel
És la unitat bàsica d'una imatge digitalitzada en pantalla. O dit d'una altra manera, són el punts de colors que creen una imatge.

 

16#Portafoli
Fa referència a un tipus de cartera de mà per transportar materials de treball. Per a un dissenyador gràfic el portafoli és la seva presentació. És on mostra les qualitats i qualitat dels dissenys que ha fet.

 

17#Tipografía 
La tipografia és l'art i la tècnica de maneig i selecció de tipus i estils per crear treballs d'impressió.

 

18#Tríptic
Així com el flyer, el tríptic també és una eina publicitària però que informa sobre les característiques d'un producte de forma comercial. A diferència dels altres, aquest està doblegat en tres parts iguals.

 

19#Trama
Es tracta d'una estructura de punts que s'utilitza per simular diferents tonalitats i dispersió del color.

 

20#Vector
El vector en el disseny gràfic és l'element principal de les imatges vectorials formades per figures geomètriques independents entre si.

 

DESIGNERS! DESIGNERS!

Ara ja coneixes més sobre el món del disseny i del seu vocabulari, i esperem que aquest diccionari bàsic t'hagi estat d'utilitat o t'hagi causat curiositat.

En el nostre equip, tenim dissenyadors especialitzats en el disseny gràfic, d'apps i webs, que sempre es mantenen actualitzats en tendències i usabilitat. Iniciem un projecte?