portada-videos-emocionales

El poder dels vídeos emocionals

19 març 2019
DISSENY
5 min (546 paraules)

Ja fa temps que les empreses no busquen arribar al client, com tradicionalment es feia a les campanyes publicitàries, sinó que avui en dia, l'objectiu és arribar directament a la persona i fer-li sentir alguna cosa, transmetre sentiments. És una cosa que a primera vista molts pensareu que és una cosa fàcil, però de fet no ho és. És una manera de fer publicitat i que no es passi desapercebut.

Cal transmetre un missatge amb el qual el consumidor s'identifiqui, una mica més complicat però per això es dissenya una estratègia per aconseguir transmetre el màxim sentiment possible a través d'un vídeo ja que és la millor manera de transmetre una emoció.

COMPREM EMOCIONS. O EL QUE ÉS EL MATEIX, LES EMOCIONS VENEN. #MARKETINGEMOCIONAL

 

I PER QUÈ SÓN TAN IMPORTANTS LES EMOCIONS EN ELS VÍDEOS?

Doncs la veritat és que l'únic que ens connecta a tots són les nostres emocions. La emocions són els que ens porten. Siguem com siguem, els sentiments que vam mostrar diferents persones en les mateixes situacions gairebé sempre és la mateixa.

I ara bé, si ets marketer i saps com utilitzar aquests sentiments al teu favor aconseguint una resposta emocional per part dels teus consumidors, podràs influir en les seves decisions de compra. I amb això haureu aconseguit el que nosaltres considerem com l'objectiu de l'màrqueting emocional: vendre a través de les teves emocions.

Aquí és quan arriba el veritable desafiament ja que aconseguir-com ja hem comentat abans no és tasca fàcil. Per crear un vídeo emocional primer cal pensar un concepte per després poder desenvolupar el storytelling emocional, cosa que no tots aconsegueixen fer.

LES EMOCIONS SÓN LES DECISIONS QUE PRENEM.

 

Una cosa millor que explicar com fer un vídeo emocional és veure-ho. Perquè prengueu com a exemples, a continuació us mostrem algunes de les millors campanyes emocionals:

Wanitabesi - Pantene

Aquesta campanya forma part de la sèrie de "Strong is Beautiful" una lluita contra els estereotips, convencions i sexisme. Amb aquest espot la marca defensa la força interior de les dones davant de situacions masclistes.

 

Tenemos que vernos más - Ruavieja

¿Som conscients el temps que ens queda amb els nostres éssers estimats? Aquesta és la premissa l'espot de Ruavieja que ha tocat els nostres cors.

Sin educación sexual - Festival Erótico de Brcelona

Denuncia la manca d'educació sexual, una de les causes de les desgràcies que pateix la societat.

 

Air - Nike

Millor anunci de l'any 2018. Una oda a l'aire per representar millor que mai el que Nike vol fer-te sentir a l'usar les seves sabatilles.

 

Real Beauty Sketches - Dove

Gil Zamora, artista forense, demostra mitjançant un experiment el problema de les dones per reconèixer la seva pròpia bellesa.

Siente el sabor - Coca-Cola

Campanya global canviant el seu claim habitual per "Sent el gust". Aposta per la unificació de totes les variants de la marca sota una mateixa identitat de marca a la que es juga amb els valors emocionals combinant-los amb els seus productes.

 

Movistar

Campanya que va destacar pel seu gran contingut, dir no a l'abús de menors.

 

A Use It comptem amb col·laboradors experts en diferents àmbits de sector, entre ells creadors de contingut audiovisual capaços de generar un vídeo emocional que afavoreixi a la teva empresa i t'ajudi a arribar al teu públic objectiu d'una forma totalment directa. Vols més informació? Parlem.