Invision, eina de prototipatge

Invision, eina de prototipatge

9 d'octubre de 2017

Invision, eina de prototipatge

Avui en dia, els dissenyadors tenen nombroses formes de presentar els prototips que realitzen, però si a més el client pot interaccionar amb el mateix, millor encara, oi?

Invision ha suposat una revolució al mercat de les eines, no solament de prototips sinó de gestió d'un projecte en general, des de les fases de creació dels mockups fins a tot el desenvolupament. A Useit no hem dubtat ni un moment en utilizar aquesta nova eina.

El funcionament de Invision és que el dissenyador dissenyi prèviament unes pantalles amb un altre programa per fer prototips (“Sketch”), després pugi aquests prototips a la plataforma i comenci a afegir-hi interactivitats, de manera que aquestes pantalles quedin entrellaçades entre si.

InVision, a més, ofereix moltes funcionalitats per treballar en equip. Com que els prototips són una genial eina de comunicació entre dissenyadors/desenvolupadors i entre dissenyadors/clients, comptar amb un programa de prototipat que faciliti la comunicació entre els membres de l’equip i amb el client és una gran idea. D’aquesta forma ens estalviem una cadena de correus caòtics i podem tenir tota la informació en un sol lloc.

Aquesta eina, a més, ofereix la possibilitat de fer una presentació en directe des de InVision amb l'eina “LiveShare”. És a dir, permet convertir la pantalla en una pissarra perquè puguem anotar qualsevol cosa que sorgeixi durant la reunió.

També podem enviar un enllaç amb el prototip als nostres equips i clients. Aquests el poden obrir des de qualsevol navegador i dispositiu i poden interactuar amb el prototip.

No ens podem descuidar les opcions que ofereix, algunes en beta, que permeten als desenvolupadors: l’extracció de color (HEX, RGB), amb una simple selecció de capa; poder guardar l’estil del projecte; l’extracció de dades de la tipografia (família, font, mida); la mesura de tamanys i distàncies entre elements; i l’extracció i exportació d’actius (icones, logotips, imatges, etc) en diferents dimensions, en un clic.

Invision aporta una forma diferent i millorada d’ensenyar als clients com quedarà el seu projectes sense que aquest hagi d’estar programat, d’una forma fàcil i ràpida. A més a més, pot ser una forma de convèncer als clients més indecisos. En resum, Invision farà que siguem més eficients, millorem les presentacions dels projectes i ens diferenciem de la competència.

Creus que és una bona eina? A Useit pensem que sí!