portada-paleta-colores

La paleta de colors perfecta

22 February 2019
DISSENY
5 min (541 paraules)

A qui no li ha passat tenir dubtes a l'hora de triar un color? Ja sigui per a pintar la casa, o el color d'unes sabates per a una nit especial, per a la nostra empresa, fins i tot per la seva imatge corporativa ... Vaja, que alguna vegada en les nostres vides hem estat entre l'espasa i la paret perquè no podíem decidir una combinació de colors perfecta per a nosaltres. Sigui pel que sigui.

A L'HORA DE CREAR LA IMATGE CORPORATIVA D'UNA EMPRESA, L'ELECCIÓ DEL COLOR CORPORATIU TÉ UN PAPER FONAMENTAL.

 

¿PERÒ QUÈ ÉS UNA PALETA DE COLORS?

Segons DefiniciónABC, el concepte de paleta de colors es defineix com aquell que s'utilitza per designar un conjunt de colors i tonalitats existents o elegides per decorar, pintar, pintar algun objecte o superfície. La paleta de colors pot ser completa, és a dir, amb tots els colors coneguts, però també pot ser la selecció de colors sobre la base de la similitud de tons.

Quan parlem d'un disseny gràfic, el color suposa un element fonamental. L'elecció del color correcte és la base d'un bon disseny, així com l'elecció d'un mal color pot danyar-lo.

 

PERÒ ... COM TRIAR LA PALETA DE COLORS PERFECTA? 

Per crear una paleta de colors no podem simplement escollir diversos colors que ens agradin, sinó que aquests han de combinar entre si, moltes vegades són variants o tons d'un mateix color, altres resulta més interessant escollir un color complementari a l'principal i afegir alguns neutres .

 

LA PSICOLOGIA DEL COLOR

Si alguna cosa tenim clar a hores d'ara és que el color que percebem ens transmeten alguna cosa, ja que la percepció humana i els colors estan lligat i és el que alhora li dóna un significat emocional. La psciología de la color t'ajudarà a entendre el significat de cada un d'ells i així triar el que més s'adeqüi a el missatge que vols transmetre.

psicologia-del-color

COLORS SECUNDARIS

Un cop tenim el nostre color principal, hem de triar quins colors acompanyaran a aquest en els nostres dissenys o imatge corporativa. Per a això, podem optar per utilitzar ombres, tons i tintes de la color principal o buscar un color complementari a aquest per crear contrast.

ELS COLORS COMPLEMENTARIS SÓN ELS QUE ESTAN EN POSICIÓ OPOSADA UN L'ALTRE A LA RODA DE COLOR.

Un recurs imprescindible per prendre aquesta decisió és la roda de colors, on se'ns mostra els colors primaris, secundaris i terciaris. I a més podem observar els colors complementaris i suplementaris.

rueda-de-colores

 

En aquesta roda de color a més observem com crear variants d'un mateix color a través de la saturació, to i lluminositat.

COLORS NEUTRES

Els colors neutres són un altre punt important per crear una paleta de colors. Són considerats colors neutres el gris, negre, blanc, marró, torrat i grisenc.


EXPERIMENTA AMB EINES ONLINE PER CREAR PALETES DE COLORS

A Internet hi ha diverses eines per crear paletes de colors que et poden ser molt útils, et deixem alguns links:

1. Coolors.co

2. Canva

3. Colourcode

 

A Use It podem donar-te assessorament per crear i triar la paleta de colors perfecta per a la teva empresa i ajudar-te en la creació de la teva imatge corporativa, perquè així aquesta sigui ferma i fidel als valors que el teu negoci té. ¿Hablamos?