Les PWA, la nova experiència mobile

Les PWA, la nova experiència mobile

13 de febrer de 2018

Les PWA, la nova experiència mobile

Ja teníem ganes de parlar d'un dels topics més trending que hi ha ara mateix en mobile: les Progressive Web Apps (PWA).

Les Progressive Web Apps són experiències que combinen el millor de la web i el millor de les apps. Estan disponibles per als usuaris a partir de la primera visita en una pestanya del navegador i no requereixen instal·lació. A mesura que l'usuari compila progressivament una relació amb l'app, es fa més i més poderosa. Es carrega ràpidament, fins i tot amb xarxes febles, envia notificacions push rellevants, té una icona a la pantalla principal i es carrega com a experiència de pantalla completa i de primer nivell.

Quins avantatges té una Progressive Web App (PWA)?

Progressiva: funciona per a tots els usuaris, sense importar l'elecció de navegador, perquè està construïda amb millora progressiva com a principi central.

Adaptable: s'adapta a qualsevol factor de formulari, sigui escriptori, mòbil, tablet o el que vingui en el futur.

Independent de la connectivitat: millorada amb service workers per treballar sense connexió o amb xarxes de mala qualitat.

Estil app: a l'usuari li sembla una app amb interaccions i navegació estil app, perquè està construïda amb model shell d'app.

Fresca: sempre actualitzada gràcies al procés d'actualització de service worker.

Segura: emesa via HTTPS per evitar intromissions i per garantir que el contingut no s'hagi manipulat.

Descubrible: es pot identificar com "app"gràcies al manifest W3C i a l'abast de registre de service worker, la qual cosa permet que els motors de cerca la trobin.

Possibilitat de tornar a interactuar: facilita la possibilitat de tornar a interactuar a través de funcions com notificacions push.

Instalable: els permet als usuaris "conservar" les apps que els resulten més útils en la seva pantalla principal sense la molèstia d'una tenda.

Vinculable: es pot compartir fàcilment via URL; no requereix instal·lació complexa. 

Les PWA són en realitat webs i accedir a elles és tan fàcil com obrir el seu enllaç, o clickar un resultat de google. Bàsicament una PWA és com tenir una app nativa, però amb els beneficis de la web. Marques com Starcbucks, Trivago, Twitter, Washington Post, Virgin America i moltes més ja han implementat PWA perquè els seus clients tinguin una experiència d'usuari millor.