portada-crear-logotipo

Logotip, com crear-lo de manera correcta?

28 maig 2019
DISSENY
5 min (541 paraules)

A simple vista sembla senzill crear el logotip d'una empresa, fins i tot si ens parem a pensar qualsevol de nosaltres podria dissenyar un logo i més si estem obrint un negoci i volem estalviar-nos uns dinerets creant nosaltres mateix el logotip de la nostra marca sense comptar amb l'ajuda d'un professional.

Doncs com diu la dita, a vegades el barat surt car. I és que, el logo és més del que veiem, no es tracta només de traçar línies fins a fer alguna cosa que ens agradi, sinó que cal pensar-ho bé abans de desenvolupar-lo ja que aquest logo serà l'essència de la nostra empresa, en ell es reflectirà el que nosaltres vulguem que vegi el públic. Per als que vulgueu crear el vostre logotip per compte propi, a continuació us mostrem una sèrie de passos a seguir perquè el pugueu fer de la manera correcta.

ÉS DIFÍCIL PENSAR EN EL DISSENY, PERÒ NO PENSAR-LO, POT SER DESASTRÓS. - RALPH CAPLAN

 

7 PASSOS A SEGUIR PER CREAR UN LOGOTIP DE MANERA CORRECTA

1#Inspiració
En primer lloc has de treure idees inicials sobre les quals poder treballar. En funció dels valors de la teva empresa i el públic al qual et dirigeixes crea una taula amb el color, les formes i la tipografia que estigui relacionat amb el teu entorn. Podeu buscar també logotips que us puguin inspirar a dissenyar el vostre, però recorda que no està bé copiar els dissenys d'altres.

 

2#Esbossos
Amb tota la informació de l'apartat anterior ja podeu començar a crear els vostres primers esbossos. Quan ja porteu diverses propostes podeu descartar els que menys us hagin agradat i així partir dels bons per treballar-lo i millorar-los per crear el logotip perfecte per la vostra empresa.

 

3#Tipografia
En acabar el pas anterior i tenint ja l'esbós triat per treballar sobre ell, ja pots mirar la tipografia. Et recomanem que escullis tres possibles tipografies així com combinacions de les mateixes.

 

4#Isotip
La definició del isotip la farem segons els símbols gràfics que hem proposat a la taula del primer apartat.

 

5#Color
Normalment el més comú és que la gent comenci escollint el color sense saber que això és una gran error ja que és fonamental que el logotip funcioni també en blanc i negre, de manera que el color serà l'últim a escollir. Quan estigui ben definit tota la resta, pots fer proves de colors i quedar-te amb la combinació que més t'agradi.

 

6#Recursos gràfics
Això no és fonamental però pots afegir altres recursos com a trama o capçaleres per a usar en la papereria o en elements visuals.

 

7#Manual Corporatiu
Ja quan ho tinguis tot ben definit hauries de crear un manual corporatiu perquè se sàpiga en tot moment com ha de ser usat de manera correcta el logotip, ja sigui amb les mides, o les versions en positiu i negatiu del mateix...

 

Tot i que aquests passos et poden ser molt útils si vols intentar crear per tu mateix el teu propi logotip, sempre és millor acudir a un professional que serà capaç de segons els objectius i valors del teu negoci, generar un logotip perfecte que el representi i identifiqui. En el nostre equip tenim grans professionals que poden ajudar-te en aquest procés. Parlem?