Què és un hosting web?

Fotografia amb el text "¿Qué es un hosting web?

25 de gener de 2019

Què és un hosting web?

Avui volem explicar-vos que és l'allotjament web (hosting en anglès) i la seva importanca en un projecte web. De forma resumida podríem dir que el hosting és l'espai on s'allotja un lloc web perquè qualsevol persona el pugui veure a Internet. Així doncs, en aquest post volem aclarir-te qualsevol dubte que puguis tenir sobre què és un hosting i per a què serveix. Som-hi!

 

Què és?

Ara ja saps que el hosting es refereix a l'espai on es manté un lloc web, és a dir, serveix per allotjar una web i per a que es pugui veure a Internet a través del domini que tingui, seria algo equivalent a "alquilar" un pis o una casa per a la nostra web.


Quan volem crear una nou web, una elecció molt important que hem de prendre és la de què hosting hem d'agafar. Per què? Doncs, encara que sembli una qüestió molt tècnica el nostre hosting delimitarà uns dels aspectes més fonamentals del lloc web, com és el posicionament SEO.


Una de les formes de classificar els tipus d'allotjament web que existeixen és en funció de com s'organitza el hosting dins del servidor web. Cada hosting té els seus pros i contres que el caracteritzen i l’escollirem en funció al tipus de projecte que estiguem desenvolupant.

 

 

Per què és important el hosting per al posicionament SEO?

Com hem dit anteriorment, el hosting d'una web pot influir en diversos factors com el del posicionament SEO, la usabilitat i la percepció dels usuaris davant la nostra web.

Per això que l'elecció encertada del hosting web és tan important, ja que un hosting inadequat pot afectar negativament amb:

 

- Caigudes del servidor

- Temps de càrrega elevats

- Problemes de seguretat

- Etc.

 

 

¿Quin hosting encaixa millor amb la teva web?

Ara que has vist l'erroni que pot ser triar un mal hosting web, passem a classificar els tipus d'allotjament:

 

- Hosting gratuït: solen anar encarats a la captació d'altres productes de pagament. El dolent d'aquest tipus d'allotjament és que és molt limitat i poc fiable. No ofereix cap tipus de personalització ni de serveis afegits.

 

- Hosting compartit: és una de les opcions més econòmiques i la que sol ser més habitual. El dolent de ser compartit amb altres llocs web és que si alguna pesa molt es pot arribar a saturar.

 

- Servidor VPS: Sol ser una mica més car però a diferència dels altres, aquest assigna de manera individual recursos a cada un per el que elimina el risc de saturació.

 

- Servidor dedicat: Amb aquest seguim elevant els costos, ja que compta amb una màquina física dedicada exclusivament per al nostre hosting. Ens aporta un alt grau de personalització.

 

- Cloud housting: en aquest model, vam canviar la forma de pagament. Passem de pagar una quota fixa a fer-ho en funció dels recursos que consumeixi la nostra web.

 

 

A Use It assessorem als nostres clients per a l'elecció del millor hosting segons les necessitats, objectius i funcions de la seva web. ¿Encara no tens clar quin hosting escollir? Contacta'ns, podem ajudar-te!