portada-hosting-web

Què és un hosting web?

25 January 2019
WEB
5 min (504 paraules)

Avui volem explicar-vos que és l'allotjament web (hosting en anglès) i la seva importància en un projecte web. De manera resumida podríem dir que el hosting és l'espai on s'allotja un lloc web perquè qualsevol persona el pugui veure a Internet. Així doncs, en aquest post volem aclarir-te qualsevol dubte que puguis tenir sobre què és un hosting i per a què serveix. Anem allà!

 

QUÈ ÉS?

Ara ja saps que el hosting es refereix a l'espai on es manté un lloc web, és a dir, serveix per allotjar un web i que es pugui veure a Internet a través del domini que tingui, seria alguna cosa equivalent a llogar un pis o una casa per la nostra web. Quan volem crear un nou web, una elecció molt important que hem de prendre és la de què hosting hem d'agafar.

Per què? Doncs, encara que sembli una qüestió molt tècnica nostre hosting delimitarà uns dels aspectes més fonamentals de la pàgina web, com és el posicionament SEO. Una de les formes de classificar els tipus d'allotjament web que existeixen és en funció de com s'organitza el hosting dins el lloc web. Cada hosting té els seus pros i contres que el caracteritzen i el escollirem en funció a el tipus de projecte que estiguem desenvolupant.

 

PER QUÈ ÉS IMPORTANT EL HOSTING PER AL POSICIONAMENT SEO?

Com hem dit anteriorment, el hosting d'una web pot influir en diversos factors com el de l'posicionament SEO, la usabilitat i la percepció dels usuaris davant la nostra web. Per això l'elecció encertada de l'allotjament web és tan important, ja que un hosting inadequat pot afectar negativament amb:

  • Caigudes de servidor
  • Temps de càrrega elevats
  • Problemes de seguretat
  • Etc.

 

QUÈ HOSTING ENCAIXA MILLOR AMB LA TEVA WEB?

Ara que has vist l'erroni que pot ser triar un mal hosting web, passem a classificar els tipus d'allotjament:

1#Hosting gratuït
Solen anar encarats a la captació d'altres productes de pagament. El dolent d'aquest tipus d'allotjament és que és molt limitat i poc fiable. No ofereix cap tipus de personalització ni de serveis afegits.
 

2#Hosting compartit
És una de les opcions més econòmiques i la que sol ser més habitual. El dolent d'ser compartit amb altres llocs web és que si alguna pesa molt es pot arribar a saturar.
 

3#Servidor VPS
Sol ser una mica més car però a diferència dels altres, aquest assigna individualment recursos a cada un per el que elimina el risc de saturació.
 

4#Servidor dedicat
Amb aquest seguim elevant els costos, ja que compta amb una màquina física dedicada exclusivament per al nostre hosting. Ens aporta un alt grau de personalització.
 

5#Cloud hosting
En aquest model, vam canviar la forma de pagament. Passem de pagar una quota fixa a fer-ho en funció dels recursos que consumeixi la nostra web.

 

En Use It assessorem als nostres clients per a l'elecció del millor hosting segons les necessitats, objectius i funcions del seu web. ¿Encara no tens clar què hosting escollir? Contacta'ns, podem ajudar-te!