portada-tipografias-diseño-web

Tipografies en el disseny web

3 setembre 2019
DISSENY
3 min (444 paraules)

Fa un temps ja us vam parlar de la importància de les tipografies en el nostre post Tipografías, un punto aparte i us vam oferir un top 10 de tipografías variades de diferents famílies tipogràfiques.

Avui volem parlar-vos de les tipografies en el disseny web, ja que no totes les tipografies ofereixen una bona llegibilitat en format digital, i no totes són acceptades per tots els navegadors.

 

TIPOGRAFIES SEGURES PER A WEB

L'ús de tipografies per a web sempre ha generat alguns problemes. Per defecte, els navegadors web només podien presentar el text amb les tipografies que l'usuari tenia instal·lades en el seu sistema operatiu (Windows, Mac, Linux ...).

Així doncs, per assegurar que l'usuari pogués veure la pàgina web tal com s'havia dissenyat, s'usaven les anomenades "tipografies segures", un llistat de tipografies que s'utilitzaven en un ordre establert. Aquest ordre indicava que si la primera font no estava disponible en l'ordinador de l'usuari, s'utilitzava la següent font. I, així, successivament. Alguns exemples de tipografies per a web que funcionen de manera adequada:

# Verdana, Geneva, sans-serif
# Georgia, Times New Roman, serif
# Arial, Helvetica, sans-serif
# courier New, Courier, monospace

 

BIBLIOTEQUES DE TIPOGRAFIES INDISPENSABLES

Encara que si que és recomanable utilitzar les tipografies segures, no és obligatori. Per això hi ha algunes biblioteques online com Google Fonts, Dafont o Adobe Typekit on podem trobar tipografies adequades per a web, i que fins i tot es poden enllaçar amb la nostra pàgina web sense necessitat de carregar-se al servidor.

NO TOTES LES TIPOGRAFIES SERVEIXEN PER A LO MATEIX. LO MÉS IMPORTANT SEMPRE ÉS LA SEVA LLEGIBILITAT.

 

LES NOSTRES TIPOGRAFIES RECOMANADES

OPEN SANS

Open Sans és una tipografia sans serif humanista que aquesta optimitzada per a impressores, web i interfícies mòbils, i té excel·lents característiques de llegibilitat en les seves lletres.

 

HELVETICA NEUE

Aquesta tipografia per a web és una de les més famoses i populars del món. Forma part integral de moltes impressores i sistemes operatius.

 

RALEWAY

Raleway és una família elegant del tipus de lletra de sans-serif dissenyada per als títols i elements de grans dimensions, encara que gràcies a la seva gran llegibilitat pot usar-se per a textos curts.

 

PROXIMA NOVA

Revisió completa de Proxima Sans (1994) i que abasta la bretxa entre tipografies com Futura i característiques més clàssiques. El resultat és un híbrid que combina proporcions humanístiques i geomètriques.

 

PLAYFAIR DISPLAY

Tipografia amb serif i traços molt contrastats, que la converteixen en una tipografia moderna i visual molt bona per a titulars. No recomanable usar-la per cos de textos llargs.

 

 

Tot i que aquests només són alguns exemples de tipografies per a web, en Utilitza It sempre busquem la tipografia perfecta per a cada web. Estàs pensant en crear la teva pàgina web? Contáctanos, podemos ayudarte.