portada-top-10-tipografías

Top 10 tipografies

24 setembre 2018
DISSENY
6 min (634 paraules)

Per als quals no ho sapigueu, les tipografies són una base molt important de qualsevol disseny. Això es deu al fet que les tipografies ens permeten transmetre un mateix missatge amb un valor afegit o un altre segons que tipografia usem.

LES TIPOGRAFIES PODEN TRANSMETRE SENSACIONS, VALORS, EMOCIONS I SENTIMENTS.

 

EL NOSTRE TOP 10

Com sabem que pot resultar difícil trobar una tipografia que encaixi amb la teva marca i/o empresa, i que aconsegueixi representar-la a la perfecció, avui us portem el nostre top 10 de tipografies gratuïtes, i us expliquem que usos podeu donar-li a cadascuna. Esteu llestos? Allà anem!


1. Montserrat
Adoramos a Montserrat. Así de simple. Esta tipografía nos resulta tan versátil, atractiva, legible y adaptativa que forma parte de nuestra imagen corporativa. Montserrat es una tipografía Sans Serif de dominio público (es decir, gratuita) i se utiliza mucho para textos y proyectos en pantallas digitales.

monserrat-font2. Nordica
Nordica és una tipografia de domini públic, amb alguns trets i rematades molt característiques. Podríem incloure-la en la família de les Sans *Serif encara que aconseguirà donar-li un aspecte molt personal i distintiu a qualsevol text en què la usem.

nordica-font
3. Roboto
Roboto és una de les tipografies més usades actualment i que possiblement més visualizes. Perquè? Perquè Roboto és la tipografia predeterminada per als dispositius Android. És una tipografia molt molt llegible en pantalles digitals, que a més permet crear molt de contrast de pes per a textos i títols.

roboto-font
4. Yeseva One
Sempre és millor intentar usar tipografies amb caràcter, ja que poden arribar a servir com a identificador per a la teva marca. Per això, Yeseva ens sembla una tipografia amb serifa (és a dir, amb rematades i acabats), amb un contrast de línia molt interessant que li dóna caràcter i personalitat. Perfecta per a títols.

yeseva-font

5. Courier New
Si hem de quedar-nos amb una tipografia amb serifa, sens dubte seriosa Courier New. Aquesta tipografia és perfecta per a textos impresos ja que té una gran llegibilitat, a més de que li dóna un estil clàssic i vintage molt interessant, vosaltres que creeu?

courier-new-font
6. Discipuli Britannica
Quan parlem de tipografies script, ens referim a aquestes que simulen les tipografies manuscrites o de cal·ligrafia. I un clar exemple d'aquesta família és la tipografia Discipuli *Britannica, amb un traç molt “realista” ens recorda als clàssics llibrets de cal·ligrafia que fèiem de petits i això ens encanta!

discipuli-britannica-font
7. Pecita
Pecita és una tipografia decorativa que simula una mica l'estil manuscrit però amb un toc més solt. Creiem que és ideal per a logotips amb paraules curtes i títols o subtítols. Però mai, mai, s'hauria d'usar per a textos llargs, ja que no és una tipografia amb una llegibilitat molt alta.

pecita-font
8. Beyond the mountain
Beyond the mountain és una tipografia que sembla escrita amb tinta i pinzell, veritat? Té una fluïdesa molt característica entre lletres el que ens dóna una sensació de continuïtat i dinamisme. Aquesta tipografia és perfecta per a títols i subtítols, cartells, logotips, etc.

beyond-the-mountain-font
9. Nixie One
Nixie One és una tipografia amb Serifa, de traç molt net i prim que li dóna un aspecte delicat i dolç. Aquesta tipografia es pot usar tant per a textos en pantalles digitals com per a textos impresos, encara que no la recomanem en títols superposats de fotografies, ja que no es visualitzaria bé.

nixie-font
10. TrashHand
TrashHand es otra tipografía decorativa que posiblemente simula el traç a mano alzada de un rotulador. Creemos que es perfecta para títulos o textos cortos encima de fotografías o imágenes de fondo, aunque el principal inconveniente que le vemos es que no dispone de letras minúsculas, sólo mayúsculas.

trash-hand-font
Encara que en Internet existeixen moltíssimes tipografies (i moltes de domini públic o free) esperem que aquestes 10 tipografies us resultin útils per als vostres textos, contractes, dissenys, imatges corporatives, etc. I si voleu podeu posar-vos en contacte amb nosaltres, estarem encantats de participar en el vostre disseny.