portada-videos-animados

Videos animats i els seus beneficis

15 January 2019
DISSENY
6 min (656 paraules)

Sí sí, has llegit bé, els vídeos animats són un excel·lent recurs per millorar el màrqueting de la teva empresa i així aconseguir de forma més ràpida i efectiva els teus objectius. Vols saber més? Segueix llegint.

 

UN VIDEO ANIMAT PER A LA TEVA EMPRESA

Un vídeo animat de la teva empresa podria explicar de forma curta i senzilla, amb l'ajuda de dibuixos, una idea i transmetre un missatge sense necessitat de realitzar filmacions de les instal·lacions o equip humà de l'empresa. Aquest tipus de vídeo resulta molt interessant per a empreses que no tenen una seu corporativa plena de treballadors, com ara autònoms o empreses de mida petita. O simplement empreses que prefereixen no mostrar les seves instal·lacions o treballadors.

UN VIDEO ANIMAT HA DE SER BREU, EL SEU DURADA RECOMANADA ÉS ENTRE 1-2 MINUTS.

 

EN QUÈ POT BENEFICIAR?

 #Els nostres ulls adoren les animacions
Les animacions són simples, acolorides i en moviment. Això permet que l'ull no "pateixi" a l'veure-les, sinó a l'contrari, que gaudeixi i se senti còmode amb elles i fins i tot es vegi atret per la seva simplicitat. Sinoo, per què creus que els nens adoren els dibuixos animats?
 

2#Són fàcils d'entendre
L'animació permet transmetre qualsevol tipus de missatge de la forma més simple i propera. Així doncs, els vídeos animats tornen qualsevol tipus d'informació (per molt complicada que sigui), súper fàcil d'entendre.
 

3#No estan estereotipats
Si fem servir actors, les persones que vegin el nostre vídeo podrien dir "no em semblo a res" o "sembla que aquest producte o servei és per a gent d'una altra edat". Una animació és molt més oberta. Tot i que hagis de triar una representació del teu públic objectiu, fent servir una evitaràs centrar-te massa o reflectir algun rebuig per haver triat un tipus d'actor o un altre.
 

4#Estalvi de costos
Un vídeo animat no requereix d'actors, instal.lacions, càmeres de gravació ... Així doncs la fase de "gravació" d'un projecte audiovisual queda fora de el projecte, el que redueix en part el cost d'aquest.
 

5#Major visibilitat
Google valora molt bé els vídeos, així doncs és una forma molt senzilla de millorar la visibilitat de la teva empresa, producte o servei. A més que és una gran eina visual de màrqueting que t'assegura una taxa de retorn fantàstica.
 

TOTS ELS VÍDEOS ANIMATS SÓN IGUALS?

La veritat és que no. Com tot vídeo que s'usa com a eina de màrqueting té una finalitat i objectiu molt ben definits. I encara que si és veritat que els vídeos animats serveixen per al màrqueting de gairebé qualsevol cosa, podem classificar-los en tres tipus:

1#Vídeo corporatiu animat
Aquest tipus de vídeos narres i expliquen l'activitat d'una empresa, la seva identitat corporativa i els caps principals. Són ideals per posicionar-se i guanyar públic objectiu respecte a la competència.
 

2#Vídeo animat de producte o servei
Aquest tipus de vídeos expliquen les característiques i funcions principals d'un producte o servei, i són molt útils per a promocionar i publicitar aquests productes o serveis a través de xarxes socials o pàgina web. Són una gran eina puntual de màrqueting.
 

3#Vídeo tutorial animats
Aquest tipus de vídeos donen l'oportunitat de crear videotutorials personalitzats i il·lustrats a mida, explicant en detall el producte o servei. Equivaldria a substituir un manual d'instruccions imprès - que sent sincers, ja gairebé ningú es llegeix - per un vídeo que explica tot el que és important de forma estructurada, intuïtiva i en detall.

 

Ja t'has decidit a crear un vídeo animat per a la teva empresa? En Utilitza it col·laborem amb dissenyadors i artistes visuals capaços de crear els millors vídeos animats per la teva empresa i millorar el màrqueting i posicionament. Parlem?