Xatbots

Xatbots

16 de març de 2018

Xatbots

Un xatbot és un programa informàtic amb el qual és possible mantenir una conversació, tant si volem demanar-li algun tipus d'informació o que dugui a terme una acció.

Un dels grans avantatges dels xatbots és que, a diferència de les aplicacions, no es descarreguen, no és necessari actualitzar-los i no ocupen espai en la memòria del telèfon. Una altra és que podem tenir integrats diversos bots en un mateix xat. D'aquesta manera, evitem estar saltant d'una app a una altra segons el que necessitem en cada moment. Ofereixen unes experiències d'usuari més agradables i interaccions amb el servei d'atenció al client més ràpides i senzilles.

Com funcionen?

Els xatbots incorporen sistemes d'intel·ligència artificial. Per tant, tenen la possibilitat d'aprendre sobre els nostres gustos i preferències amb el pas del temps. Siri o Cortana, per exemple, funcionen gràcies a aquest sistema. Altres llocs en els quals han estat en funcionament en els últims anys ha estat en xats com Facebook Messenger o en aplicacions de missatgeria instantània com Telegram o Slack. En aquestes últimes, els xatbots estaven incorporats com si fossin un contacte més.

Com és el seu model de negoci?

Les empreses tecnològiques no estan centrant tots els seus esforços en la creació de bots per casualitat. Està clar que amb aquest mercat es poden obtenir importants beneficis econòmics, ja que existeixen oportunitats per generar ingressos a través de les subscripcions, la publicitat i el comerç electrònic.

Sobre la base d'aquest plantejament, si els bots permeten estalviar temps als usuaris, és possible que s'adoptin models de subscripció per disposar d'ells. A més, si un bot substitueix les funcions dels motors de cerca de Google, pot ser que incorporin continguts publicitaris.
I, finalment, si el bot influeix en la decisió d'una compra de comerç electrònic, el creador del programari podria obtenir una comissió.