portada-paletas-color-web

6 paletes de colors per a disseny web

9 abril 2020
DISSENY
5 min (587 paraules)

Seleccionar una combinació de colors amb harmonia i visualment atractiva és una part fonamental de qualsevol lloc web o d'un projecte, i encara que gairebé cada persona té preferència per un color concret, quan parlem del nostre lloc web hem de tenir en compte la "opinió" de l'usuari més que la pròpia. Si t'interessa saber més sobre paletes de colors, no et perdis els nostres articles de: quins colors utilitzar i quins no o com crear la paleta de colors perfecta.

TRIAR UNA PALETA DE COLORS SENSE HARMONIA NI COHERÈNCIA POT FER-NOS PERDRE MOLTES VENDES O CONTRACTACIONS.

 

COLORS BÀSICS EN QUALSEVOL PALETA DE COLORS

paleta-web-1

1#PALETA DE COLORS

Com a primer exemple, i per explicar-vos els "colors bàsics" que hi ha a tota paleta de colors web (o en general), hem decidit fer servir la paleta de colors web de Use It. En tota paleta de colors sol haver definits quatre colors bàsics:

  1. Color principal: el qual sol ser l'identificatiu de l'empresa. En el nostre cas el taronja.
  2. Primer complementari (o més): en general, hi sol haver un color complementari o secundari, que també pot ser identificatiu o no. Nosaltres fem servir dos tons de gris com a complementaris, ja que el taronja és un color fort i saturat. No hi ha un límit exacte, però no se sol aconsellar utilitzar més de dos colors complementaris.
  3. Color fosc: el color fosc sol utilitzar-se per a textos i contingut escrit. S'aconsella fer servir un negre fosc però sense arribar a el negre pur.
  4. Color clar: aquest color clar o neutre se sol aplicar al fons o per crear contrast en elements més foscos de fons.

 

¿ALGÚ HA DEMANAT MÉS EXEMPLES DE PALETES DE COLORS?

paleta-colores-2

2#PALETA DE COLORS

A vegades menys és més. Per això no cal afegir molts complementaris. Quan el color principal és un color viu, podem utilitzar només un complementari neutre per suavitzar-lo. En aquesta paleta de colors blavosa (pel color principal i el color fosc), el color complementari i el clar es tenyeixen de gris per donar lluminositat i contrastar.

paleta-colores-3

3#PALETA DE COLORS 

Un altre aspecte a tenir en compte és que no sempre el color més viu és el principal. En algunes ocasions, si es vol aconseguir una estètica suau i pastel, es pot optar per incloure un color viu i fort com complementari i usar-lo només en aspectes puntuals, com poden ser botons de cancel·lar o elements de certa importància.

paleta-colores-3

4#PALETA DE COLORS 

Crear una harmonia a la paleta de colors no és una cosa senzilla, però si fem servir les eines adequades podem crear contrastos tan interessants com aquest. Com a color principal un de fosc i tirant a blau verdós, i com a primer complementari un groc fosc i poc saturat, i acompanyats per colors suaus i neutres que ajuden a relaxar l'estètica de el disseny.

paleta-colores-4

5#PALETA DE COLORS 

En algunes ocasions, quan l'identitat de la marca el defineix es pot crear una paleta de colors gairebé monocromàtica. Aquesta paleta de tons verds és un clar exemple, on baixant la lluminositat del color principal, obtenim dos colors complementaris del mateix to.

paleta-colores-5

6#PALETA DE COLORS 

Les paletes multicolor, on el color principal i els complementaris són de tonalitats i saturacions diferents entre si, són una aposta arriscada encara que si es combinen correctament, podem aconseguir un joc visual molt interessant i atractiu.

 

Si estàs aquí perquè vols realitzar la teva pàgina web, o definir la identitat de la teva marca, però no saps per on començar... Contacta'ns, som experts en disseny web i de marques.